Морква подовжує життя

Американські вчені проводили дослідження, пов'язане з людським довголіттям та впливом на цей фактор овочів. Особливу увагу вчені приділили такому непримітного овочу, як морква.
Дивно, але американські експерти встановили, що в плані продовження життя морква у багато разів перевершує більшість надзвичайно дорогих комплексів вітамінів і препаратів. Два коренеплода щодня - така норма, рекомендована вченими до вживання.
В морквяному соку і м'якоті овоча містяться у великій кількості каротиноїди, які і чинять позитивний вплив на тривалість життя людини. Вони здатні запобігти ризику розвитку таких важких захворювань, як артрит і астма і полегшують їх протікання якщо ви вже хворі, крім того, вони також є відмінним засобом для боротьби з раком.
Бета-каротин, що міститься в моркві, в організмі людини трансформується у вітамін А, завдяки чому морква добре впливає на зір. Особливо корисною моркву називають і для чоловіків, оскільки захисну дію на простату дає бета-каротин.
М'якоть моркви особливо корисно вживати в їжу дітям і літнім людям. Краще всього обробляти її парою або їсти сирою, щоб в ній збереглося якомога більше вітамінів.
Гарно впливає на кровотворний процес і розвиток м'язів морквяний сік, багатий безліччю вітамінів і мікроелементів. Речовини, що містяться в морквяному соку, також сприяють виведенню токсинів з організму, зниженню рівня холестерину в крові, а також знищення кишкових паразитів.